Voorwoord Begroting 2018

Geachte inwoner van Sliedrecht,

Welkom op onze digitale begrotingspagina's! Hier biedt de gemeente Sliedrecht u inzicht in de plannen en financiële situatie voor het jaar 2018. Ik waardeer het zeer als u ons wilt laten weten wat u van deze manier van presenteren vindt. Is de informatie duidelijk voor u? En vindt u hier wat u zoekt? Opmerkingen en tips zijn welkom!

De begroting 2018 is de laatste van deze collegeperiode. Hierin werken we de Kadernota uit, die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Net als de voorgaande begrotingen, sluit deze begroting met een positief saldo. De lasten voor inwoners blijven laag. Het college blijft werken aan een mooier Sliedrecht, dat klaar is voor de toekomst.

Neemt u voor het eerst een kijkje in deze digitale begroting? Dan adviseer ik u om eerst te kijken naar de drie programma's, of u leest de samenvatting. Daarin ziet u op hoofdlijnen waaraan we ons geld uitgeven en wat we daarmee willen bereiken. Door op 'Meer' te klikken (rechts in beeld op uw pc of tablet) krijgt u uitgebreide informatie over onder meer belastingen, onze bedrijfsvoering en grote projecten.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet
Hans Tanis, wethouder Financiën