Voorwoord Begroting 2017

Geachte inwoner van Sliedrecht,

Met trots presenteren wij u de tweede versie van onze digitale begroting. Wij vinden het belangrijk dat inwoners, instellingen en bedrijven meedenken, meepraten en meebeslissen; ook als het gaat om de financiën. Met de mogelijkheden van de digitale begroting is dat een stuk eenvoudiger geworden. Bovendien past deze vorm van informatie beschikbaar maken heel goed bij deze tijd van meer openheid en transparantie. In de digitale begroting is alles snel en makkelijk terug te vinden.

U wilt vanzelfsprekend weten wat er met uw belastinggeld gebeurt. Door de gemeentelijke inkomsten en uitgaven actief toegankelijk en inzichtelijk maken, ziet u waaraan uw geld wordt besteed. Met deze digitale begroting kunt u, inwoners, ondernemers en raadsleden, met een paar klikken een kijkje nemen in ons huishoudboekje. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken: per programma en per portefeuillehouder.

Door de samenvatting te lezen, krijgt u in korte tijd een indruk van wat we in 2017 gaan doen. Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Hans Tanis, wethouder Financiën